Πώς να τρώτε και να είστε λεπτοί σε κάθε ηλικία: 30s, 40s

155144842

Η δεκαετία των 30

Το μεγαλύτερο πρόβλημα: η εγκυμοσύνη. Οι ενημερωμένες κατευθυντήριες οδηγίες συμβουλεύουν να μην πάρετε περισσότερα από 35 κιλά, αν έχετε φυσιολογικό βάρος, 15 έως 25 κιλά, αν είστε υπέρβαρες και 11 έως 20 κιλά, αν είστε παχύσαρκες. Οι ανάγκες σε θερμίδες δεν αυξάνουν μέχρι το δεύτερο τρίμηνο και μόνο κατά 340 θερμίδες ανά ημέρα.

Δειπνήστε στο σπίτι: Στοκάρετε το ψυγείο και την κατάψυξή σας με υγιεινά προϊόντα που απαιτούν ελάχιστο χρόνο για να βρεθούν από το πακέτο στο πιάτο.

Η δεκαετία των 40

Αν και δεν τρώτε περισσότερο, βλέπετε τον αριθμό της ζυγαριάς να ανεβαίνει λόγω των διακυμάνσεων προγεστερόνης και οιστρογόνων.

Μπορείτε:

Να καταναλώνετε μη επεξεργασμένα τρόφιμα: Μια διατροφή γεμάτη άπαχες πρωτεΐνες βοηθά στη διατήρηση των μυών, ενώ οι επιπλέον μερίδες τροφίμων φυτικής προέλευσης μπορεί να συμβάλουν στην υποβοήθηση μεταβολικών διαδικασιών, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Κάψτε μετά το φαγητό: Αποτρέψτε την επιβράδυνση του μεταβολισμού βάζοντας την κίνηση στην καθημερινότητά σας (δοκιμάστε 15λεπτους περιπάτους μετά από τα γεύματα).

Αποφύγετε τους υδατάνθρακες: Μακριά από κρακεράκια, άσπρο ψωμί και ζυμαρικά. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες είναι χειρότεροι από τα κορεσμένα λίπη για την μεταβολική υγεία και ιδιαίτερα επιβλαβείς στη διαχείριση βάρους.