Οι στρεσαρισμένοι άντρες προσελκύονται περισσότερο από ισχυρές γυναίκες

AshleyGraham

Μια ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι άντρες που βρίσκονται υπό πίεση βρίσκουν πιο ελκυστικές τις σωματώδεις γυναίκες, δείχνοντας ότι η αντίληψή μας για το ωραίο αλλάζει καθώς αλλάζει και το περιβάλλον μας.
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του St Andrews στη Σκοτία ζήτησε από 32 συμμετέχοντες να δουν εικόνες πέντε γυναικών που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή, οι οποίες διέφεραν μεταξύ τους στο βάρος, και να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικές τις βρίσκουν.
Στη συνέχεια, 23 από τους άνδρες υποβλήθηκαν σε εντατικά στρατιωτικά γυμνάσια. Για τους υπόλοιπους εννέα, το περιβάλλον δεν άλλαξε.
Μόλις η εκπαίδευση είχε αρχίσει, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών άρχισε να ελκύεται περισσότερο από βαρύτερες γυναίκες.
“Αυτές οι αλλαγές στις προτιμήσεις μπορεί να είναι ευεργετικές, επειδή επιτρέπουν την αύξηση ευκαιριών για τη σύναψη σχέσεων με άτομα καλύτερα εξοπλισμένα για να επιβιώσουν μετά από ασθένειες ή έλλειψη τροφής”, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής.
“Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αλλάζουμε το είδος του ατόμου που μας έλκει σε περιόδους στρες και το γεγονός ότι εντοπίσαμε αυτό το φαινόμενο μέσα σε τρεις μόνο μέρες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον”.
Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η σκληρότητα του περιβάλλοντος μπορεί να γίνει ακόμη πιο έντονη, καθιστώντας σαφές πως ό,τι θεωρείται ελκυστικό ποικίλλει ανάλογα με το περιβάλλον.