Το να πέφτετε για ύπνο τσακωμένοι θα μπορούσε να βλάψει πραγματικά την υγεία σας

o-COUPLE-FIGHTING-facebook (1)

Γνωρίζαμε πάντα ότι το να πέφτετε για ύπνο θυμωμένοι με το έτερό σας ήμισυ θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση σας, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό: φαίνεται ότι μπορεί να προκαλέσει και βλάβες στην υγεία σας.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες είχαν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν “αναζωογονητικό” ύπνο, όταν είχαν περισσότερη προσοχή από τους συντρόφους τους.
Δεν είμαστε σε θέση να βιώσουμε αυτό το σημαντικό είδος ύπνου, όταν νιώθουμε ότι απειλούμαστε.
Η προστατευτική λειτουργία του ύπνου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν έχουμε υψηλής ποιότητας και χωρίς διακοπή ύπνο, γνωστό ως αναζωογονητικό ύπνο.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα άτομα με συντρόφους που ανταποκρίνονται βιώνουν λιγότερο άγχος και διέγερση, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου τους.
Για εμάς τους ανθρώπους, ο αποτελεσματικότερος τρόπος να μειώσουμε το άγχος, την ένταση και την διέγερση είναι να έχουμε συντρόφους που ανταποκρίνονται και που είναι διαθέσιμοι να μας προστατεύσουν και να μας παρηγορήσουν, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Την επόμενη φορά που θα διαφωνήσετε με τον σύντροφό σας πριν από τον ύπνο, απλώς μιλήστε μαζί του ή μαζί της και αφήστε την υγεία σας να γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα.