Οι παχουλοί μπαμπάδες είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες, δηλώνει ερευνητής

b397b556ce0097f9a5224078e079c2a3

Στο πρόσφατο βιβλίο του “Πώς Μεγαλώνουν Οι Άντρες: Τι Αποκαλύπτει Η Εξέλιξη Για Την Ανδρική Υγεία Και Θνησιμότητα”, ο συγγραφέας και βιολογικός φιλάνθρωπος Richard G. Bribiescas θέτει ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης: ότι οι κοντόχοντροι άνδρες όχι μόνο θεωρούνται από τις γυναίκες πιο εμφανίσιμοι, αλλά θα ζήσουν και περισσότερο από τους αντίστοιχους γεροδεμένους άνδρες.
Ο Bribiescas υποστηρίζει ότι, επειδή τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα μπορεί να μειωθούν αφού γίνει πατέρας, το χτίσιμο μυών είναι πιο δύσκολο. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί, απροσδόκητα, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών και να παρατείνει τη ζωή τους.
Αυτή η απώλεια μυϊκής μάζας και, επομένως, εισροής λίπους μπορεί ακόμη να δώσει στους άνδρες περισσότερα κίνητρα να μένουν σπίτι με τα παιδιά τους, αντί να αναζητούν άλλες γυναίκες.
“Αυτή η αλλαγή στη σύνθεση του σώματος, όχι μόνο κάνει τους άνδρες να αγοράζουν πιο άνετα παντελόνια, αλλά διευκολύνει και την αυξημένη επιβίωση και, υποθετικά, ένα ορμονικό περιβάλλον που θα προωθήσει και θα υποστηρίξει πιο αποτελεσματικά την πατρική επένδυση”, δηλώνει.