Εικόνα Σώματος – Τα Ναι και τα Όχι

Women in bras and jeans
Ναι…
Κάντε κάτι καλό για το σώμα σας. Κάντε ένα μπάνιο, πάρτε έναν υπνάκο στην αιώρα στην αυλή ή βρείτε απλώς χώρο για διαλογισμό.

Βλέπετε τις διαφημίσεις και τα σλόγκαν που απευθύνονται σε εσάς με κριτικό μάτι. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τις γελοίες διαφημίσεις του τύπου “αποκτήστε σώμα για μπικίνι”.

Να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο μιλάτε σε τρίτους για το σώμα σας. Συχνά, κρίνουμε αυστηρότερα τον εαυτό μας και φαίνεται να μην έχουμε πρόβλημα να κάνουμε αρνητικές δηλώσεις που υποβαθμίζουν την εμφάνισή μας.

Όχι…
Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τις εικόνες στα μέσα ενημέρωσης. Οι περισσότερες από τις εικόνες που καταναλώνουμε είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες και φτιαγμένες με βάση μια ιδανική εικόνα της κοινωνίας μας.

Μη νιώθετε ότι πρέπει να αλλάξετε κάτι στο σώμα σας για κάποιον τρίτο. Πρόκειται για πολύ προσωπική επιλογή, που θα πρέπει να ξεκινήσει από μέσα σας.

Μη μιλάτε αρνητικά για τους άλλους. Είμαστε όλοι διαφορετικοί με διαφορετικά γονίδια και τρόπο ζωής, οπότε το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας σε κάποιον άλλο είναι πραγματικά κάτι χωρίς αποτέλεσμα.